Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

Beyaz Eşyada İç Satış Arttı İhracat Sert Düştü

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) 4 ana ürünün ve ana ürünün nisan ayı üretim, iç satış, ihracat ve ithalatlarını karşılaştıran verileri yayınladı.

⬆︎ İç Piyasada Satışlar Arttı

Nisan ayında beyaz eşya iç satışları, 841 bin adetle 27%’lik bir artış gösterirken, dış satışlar 1 milyon 59 bin adetle 54%’lük bir düşüş kaydetti. Geçtiğimiz yıl nisan ayında ise bu rakam 2 milyon 301 bin adet olarak gerçekleşmişti. Toplam üretim rakamları ise nisan ayında 13% oranında azaldı.

İlk 4 ayın toplamına bakıldığında, beyaz eşya sektörü altı ana ürün grubunda 5%‘lik bir daralma ile 10 milyon 770 bin adet üretim gerçekleştirdi.

💰️ İhracatta Daralma Devam Etti

Yurt içi satışlar 14% artarak 3 milyon 179 adede ulaşırken, ihracat 24% daralarak 6 milyon 699 adete geriledi.

TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sığın, verileri değerlendirerek küresel ekonomik faktörlerin etkisiyle sektörün ihracat performansının zorlu bir süreçten geçtiğini belirtti. Ayrıca beklenen bir düşüş olduğunu vurguladı. Sığın, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası enerji kaygıları, güvensizlik ve yüksek enflasyon ortamının bu yılın başından itibaren küçülmeye yol açtığını ve Avrupa’daki genel ekonomik çalkantılar ve resesyon sinyalleri nedeniyle ihracatta talep daralması riskinin devam ettiğini ifade etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar