Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

BYD, Türkiye’deki Yatırımını Planlanandan Hızlı Bitirmeyi Hedefliyor

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergün, Türkiye’ye yapacakları 150 bin kapasiteli üretimin başlangıç olduğunu belirtti. Ergün, yatırım planlarının önümüzdeki dönemlerde “agresif” şekilde hızlanacağını bildirdi.

Ergün, yatırımın 2026 sonu olarak imzalandığını hatırlatarak “Ama anlaşmada yazılan sürenin yanı sıra BYD, kendi içinde daha hızlı bitirmeyi amaçlıyor.” diye konuştu.

Ergün ayrıca “Bu senenin sonu kasım ayında satış hedefimiz 10 binli adetlere ulaşabilir. Model sayıları çok hızlı artacak. ” bilgisini verdi. Ergün diğer yandan yıl bitmeden iki modele ilave başka bir modelin satışına başlanabileceğini ifade etti.

“Bayi Sayısı Yıl Sonunda 20’ye Çıkabilir”

Belirsizlik yaşanan dönemde bayi sayılarını artırma sürecine giremediklerini belirten Ergün, “Yatırım oluşana kadar bayi sayımız artmadı ama bundan sonrasında artacak. Şu an 10 olan bayi sayısı yıl sonunda 20’ye çıkabilir” dedi.

Ergün, başka Çinli markalarında Türkiye’de yatırım planları yaptıklarını ve Togg’un da pazarda olması konusuna ilişkin olarak da “İlk 3 yılda kendimizi ilk 3’ün içerisinde görüyoruz. Diğer markalarla beraber çalışacağız” dedi.

1 Milyar Dolarlık Yatırım İmzaladı

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olan BYD ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında 1 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalamıştı.

İmzalanan anlaşmaya göre Çinli BYD firması, Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yaparak, yıllık 150 bin araç kapasiteli olacak şekilde, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile Ar-Ge merkezi kuracak.

Vergi Muafiyeti Getirilmişti

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yer alan kararla birlikte yatırım teşvik belgesi kapsamındaki Çin menşeli oto ithalatı, 7 Haziran’da getirilen ve sonraki kararla “ek mali yükümlülük” olarak nitelenen 40% vergi ve 10% gümrük vergisinden muaf tutulmuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar