Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

TCMB Başkanı Karahan’dan Dezenflasyon Açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan bugün JP Morgan’ın yatırımcı toplantısında Türkiye ekonomisine ilişkin olarak sunum yaptı.

Karahan, Türkiye’nin dezenflasyonun eşiğinde olduğunu ifade ederken, sıkı para politikası duruşunun devam ettiğini ve farklı araçlar araçları kullanarak sistemdeki likidite fazlasının da aktif bir şekilde sterilize edildiğini söyledi.

“Tüketici Kredilerinde Büyüme Ilımlı Hale Geldi”

Karahan, tüketici kredilerinde büyümenin ılımlı hale geldiğini ve ticari krediler tarafında ise TL kredilerin öncülüğünde büyümenin önemli ölçüde yavaşladığını ifade etti.

İç talebin normalleşme sinyalleri verdiğini aktaran Karahan, enflasyon göstergelerinin çekirdek enflasyon tarafında düşüşe işaret ettiğini belirtti.

Hizmet enflasyonunun risk oluşturmaya devam ettiğine dikkat çeken Karahan’a göre farklı öncü göstergeler kira enflasyonunda yavaşlama sinyalleri veriyor.

Dezenflasyon Haziranda Başladı

Karahan, haziranda dezenflasyon sürecinin başladığını ve enflasyonun yılın ikinci yarısında düşeceğine ilişkin genişleyen bir öngörü birliği olduğunu aktardı.

Akçay: TL Tasarruflardaki Artış Beklentileri Çıpalamaya Yardım Ediyor

TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay ise yaptığı sunumda sıkı para politikasının TL tasarrufları artırdığını, bunun da enflasyon beklentilerini çıpalamaya yardım ettiğini dile getirdi.

Akçay sunumda, geçmiş sıkılaştırma dönemiyle kıyaslandığında reel sektörün daha az borcu olduğuna dikkat çekti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar